Φάρμακο για ανοσοποιητικό «ατσάλι»

Ενα φάρμακο που βοηθά το ανοσοποιητικό να είναι τόσο ενισχυμένο ώστε να καταπολεμά τις μολύνσεις από ιούς, όπως ο … ιός της γρίπης, αναπτύσσουν επιστήμονες από το γαλλικό πανεπιστήμιο Aix Marseilles.

Όπως αναφέρουν, κατάφεραν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των κυττάρων που σκοτώνουν τους ιούς με φυσικό τρόπο, έναν τύπο λευκών αιμοσφαιρίων που κυκλοφορούν στο σώμα αναζητώντας όγκους και κύτταρα που έχουν μολυνθεί από ιούς.

Οι επιστήμονες εντόπισαν ένα αντίσωμα που αυξάνει τη φυσική ικανότητα αυτών των κυττάρων να αναγνωρίζουν και να εξουδετερώνουν μολυσμένα κύτταρα στον ανθρώπινο οργανισμό. Μάλιστα, φαίνεται ότι θα τους οδηγήσει σε νέες θεραπείες για την καταπολέμηση ιών, όπως ο ιός της γρίπης, το κοινό κρυολόγημα κ.τ.λ.

Όπως αναφέρουν δε στην έκθεσή τους, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος ασθενών που έχουν υποβληθεί σε χημειοθεραπεία ή μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Αυτόν τον καιρό εργάζονται για την ανάπτυξη φαρμάκων για την αντιμετώπιση του καρκίνου και ιικών μολύνσεων στον άνθρωπο. «Φορτίζουμε το ανοσοποιητικό σύστημα όσο το δυνατόν περισσότερο» εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας.

Πηγή: ygeianews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *