Υπό απομάκρυνση τελούν 20 διοικητές νοσοκομείων

Υπό απομάκρυνση τελούν 20 διοικητές νοσοκομείων, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Α. Λοβέρδος, σημειώνοντας ότι 10 διοικήσεις νοσοκομείων δεν έχουν υποβάλλει ακόμη ισολογισμούς του 2009.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του www.iatronet.gr, αναφερόμενος στη λειτουργία του «ESYnet», ο κ. Λοβέρδος είπε ότι για πρώτη φορά μετά τη σύσταση του ΕΣΥ, είναι δυνατή η λεπτομερής καταγραφή οικονομικών και λειτουργικών στοιχείων.«Δεν μπορείς να διοικήσεις ό,τι δεν μπορείς να μετρήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας θεωρεί το «ESYnet» κριτήριο για την αξιολόγηση των διοικητών, επισημαίνοντας ότι 20 διοικητές είναι υπό απομάκρυνση.

Συνολικά, 29 διοικήσεις νοσοκομείων δυσκολεύονται – λίγο ή περισσότερο – με την καταχώρηση στοιχείων στο σύστημα.Από αυτά, 10 δεν έχουν υποβάλει ακόμη ισολογισμούς του 2009, 10 δεν έχουν υποβάλει απολογισμό για το 2010 και 7 δεν έχουν κάνει απογραφή για τον περασμένο χρόνο.

Μειώσεις στις τιμές των γενοσήμων

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε δραστικές μειώσεις στις τιμές των γενόσημων φαρμάκων.

Παρουσιάζοντας τα οικονομικά στοιχεία του τριμήνου για το ΕΣΥ, ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε ότι – εντός του μήνα – θα προχωρήσει στην έκδοση δελτίου τιμών, καθώς το υπουργείο Υγείας έχει αναλάβει πλέον και αυτή την αρμοδιότητα.

«Δεν θα συνθλίψω τα φθηνά γενόσημα των 4 ή των 6 ευρώ», είπε ο υπουργός, εκτιμώντας ότι μπορεί να εξοικονομήσει επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, για την επόμενη πενταετία (σύνολο 2,5 δισ. ευρώ). Το ποσό αυτό δεν θα προέλθει από τα νοσοκομεία αλλά από άλλους τομείς της αρμοδιότητάς του, όπως είναι και αυτός της τιμολόγησης φαρμάκων.

Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε μείωση κατά 17% στις δαπάνες των νοσοκομείων για το πρώτο τρίμηνο του 2011, σημειώνοντας ότι είναι εφικτός ο στόχος της ετήσιας εξοικονόμησης 400 εκατομμυρίων ευρώ συν 100 εκατομμύρια ακόμη.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *