Στον παρακάτω πίνακα βλέπουμε την περιεκτικότητα διαφόρων τροφών σε νερό, παρατηρώντας ότι τα φρούτα και τα λαχανικά βρίσκονται στην κορυφή επιβεβαιώνοντας και με αυτό τον τρόπο την τεράστια θρεπτική αξία αυτής της ομάδας τροφίμων.
Τρόφιμο – % περιεκτικότητα σε νερό
Μαρούλι 96
Λάχανο 93
Καρπούζι 92
Μπρόκολο 91
Γάλα 88
Καρότο 87
Πορτοκάλι 87
Μήλο 84
Ψάρι 78
Πατάτα 77
Μπανάνα 74
Καλαμπόκι 70
Δαμάσκηνα 70
Κοτόπουλο 67
Μοσχάρι 59
Φέτα 56
Γκούντα 43
Γραβιέρα 39
Ψωμί 37
Βούτυρο 16
Ζάχαρη 1
Ανεπαρκής ενυδάτωση για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τόσο την πνευματική, όσο και τη σωματική απόδοση ενός ατόμου, ενώ δεν πρέπει να περιμένουμε να διψάσουμε για να ενυδατωθούμε. Το αίσθημα της δίψας σημαίνει ότι είμαστε ήδη αφυδατωμένοι.
Για τους παραπάνω λόγους απαιτείται να προσέχουμε ώστε η διατροφή μας να περιέχει τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, οπότε σε συνδυασμό με επαρκή πρόσληψη υγρών και ροφημάτων να αποφεύγουμε καταστάσεις αφυδάτωσης.
Πηγή: mednutrition.gr