Οι γυναίκες που καταναλώνουν ψάρι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα αντι … μετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν πολύποδες στο έντερο, σύμφωνα με νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, σε σχέση με τις γυναίκες που τρώνε ψάρι μία φορά στις δύο εβδομάδες.
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι γυναίκες που έτρωγαν συχνότερα ψάρι είχαν λιγότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με πολύποδα στο έντερο, κατά τη διάρκεια κολονοσκόπησης.
Η έρευνα δεν αποδεικνύει πως η κατανάλωση ψαριών προστατεύει από τους πολύποδες, αλλά «αυξάνει την πεποίθησή μας πως κάτι υπάρχει εδώ», δήλωσε ο Δρ. Edward Giovannucci, καθηγητής στο Χάρβαρντ.