Το μαγνήσιο προστατεύει απο τα εγκεφαλικά

Όσοι καταναλώνουν άφθονες τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, όπως πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και φασόλια, εμφανίζουν λιγότερα εγκεφαλικά επεισόδια, … σύμφωνα με ανάλυση σε 250.000 ανθρώπους.

Ωστόσο, οι ερευνητές δεν έφθασαν στο σημείο να συστήσουν την καθημερινή λήψη συμπληρώματος μαγνησίου, επειδή η ανάλυση εστίασε στο μαγνήσιο που περιέχεται στα τρόφιμα.

Η επικεφαλής της έρευνας, Susanna Larsson, του Karolinska Institute στη Στοκχόλμη, δήλωσε ότι η πρόσληψη μαγνησίου από τη διατροφή σχετίζεται αντίστροφα με τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, ιδιαίτερα του ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να ακολουθούν υγιεινή διατροφή με τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, όπως πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς, φασόλια και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Η Larsson εστίασε σε αρχεία ερευνών των 45 τελευταίων ετών και ανακάλυψε έρευνες που παρακολουθούσαν πόσο μαγνήσιο λάμβαναν οι άνθρωποι και πόσοι από αυτούς εμφάνισαν εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σε 7 έρευνες που δημοσιεύτηκαν τα προηγούμενα 14 χρόνια, παρακολουθήθηκαν για 11,5 χρόνια κατά μέσον όρο 250.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία.

Για κάθε επιπλέον 100 milligrams μαγνησίου, που κατανάλωνε κάθε μέρα ένας άνθρωπος, ο κίνδυνος ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου μειώθηκε κατά 9%. Η μέση πρόσληψη μαγνησίου στις ΗΠΑ, την οποία περιέλαβε η ανάλυση, ήταν 242 milligrams την ημέρα.

Πηγή: ygeianews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *