Το μέλλον της ηλεκτρονικής υγείας στο άτυπο Συμβούλιο Υγείας

στο άτυπο Συμβούλιο Υγείας που πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία χθες και σήμερα.

Μίλησε για τη σπουδαιότητα της τηλεϊατρικής στη χώρα μας και ιδιαίτερα για τα νησιά και την εξ αποστάσεως παροχή υπηρεσιών διάγνωσης και θεραπείας. Εξήγησε ότι οι εφαρμογές της ηλεκτρονικής υγείας αποτελούν βασικά συστατικά της αναδιοργάνωσης και του εξορθολογισμού του συστήματος υγείας σε σχέση με το management των νοσοκομείων και την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού φακέλου του ασθενούς. Επίσης, αναφέρθηκε στους δύο βασικούς τομείς εργασίας, στην προώθηση της ηλεκτρονικής υγείας, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση (e-prescribing) και τις ηλεκτρονικές προμήθειες (e-procurement).

Στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας, συζητήθηκαν τα θέματα των μεταμοσχεύσεων, ο υγιεινός τρόπος ζωής, η ηλεκτρονική υγεία (eHealth), καθώς και οι διαταραχές επικοινωνίας στα παιδιά που είναι και τα βασικά θέματα της Πολωνικής Προεδρίας της ΕΕ. Θέματα που βρίσκονται στις προτεραιότητες της πολιτικής υγείας του ελληνικού υπουργείου Υγείας και για τα οποία ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους συναδέλφους του.

Ο υπουργός Υγείας κατά την παρέμβασή του στο θέμα των προσδιοριστικών παραγόντων της υγείας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις μη μεταδοτικές ασθένειες, όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος, ο διαβήτης και οι χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις, οι οποίες σε ένα μεγάλο βαθμό προλαμβάνονται με την αντιμετώπιση των βασικών παραγόντων κινδύνου και συγκεκριμένα το κάπνισμα, την κατανάλωση οινοπνεύματος, την ανθυγιεινή διατροφή και τη μη άσκηση.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι η μάχη κατά της επιδημίας των χρόνιων παθήσεων μαζί με την αναμόρφωση του συστήματος υγείας είναι οι βασικές προτεραιότητές της πολιτικής υγείας στην Ελλάδα. Τόνισε, επίσης, ότι ο υγιεινός τρόπος ζωής με έμφαση στη μείωση του καπνίσματος, στην υγιεινή διατροφή, στην άσκηση και στον αθλητισμό είναι τομέας που το υπουργείο Υγείας επικεντρώνει την προσπάθειά του.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *