Τι κρύβει το «γρήγορο φαγητό»;

Όταν «μιλά» η πείνα, το μυαλό περισσεύει… Και γι’ αυτό κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη λύση του junk … food και ειδικά όταν βρίσκεται στη δουλειά. Αλλά όταν αντιληφθεί το μέτρημα των θερμίδων που προσλαμβάνει, τότε είναι πια αργά.

Δυστυχώς για όλους, τρώγοντας ένα απλό fast food γεύμα, ο οργανισμός επιβαρύνεται με περισσότερες από 1.000 θερμίδες, όσες δηλαδή προσλαμβάνει ο οργανισμός αν έτρωγε 10 πράσινες σαλάτες ή εάν βρισκόταν σε διατροφή.

Γι’ αυτό όταν έρθει η στιγμή που θα επιλέξουμε τη λύση του γρήγορου φαγητού, καλό θα είναι να έχουμε κάνει μία έρευνα στις επιλογές μας προκειμένου να μην επιβαρύνουμε τους οργανισμούς μας με έξτρα θερμίδες.

Δείτε λοιπόν ένα-ένα τα γευστικά αντικείμενα και την θερμιδική τους αξία. Αναμφίβολα, οι τηγανιτές πατάτες αποτελούν μία κακιά συνήθεια. Γι’ αυτό και μία μικρή μερίδα θα σας επιβαρύνει με περίπου 380 θερμίδες και μία μεγάλη με 750.

Και οι τηγανιτές κοτομπουκιές όμως θα σας ξεγελάσουν. Γιατί πολύ απλά μία μερίδα που περιέχει 6 κομμάτια ισούται με 236 θερμίδες ενώ αν φτάσετε τα 20 κομμάτια, τότε οι θερμίδες ανεβαίνουν στις 790.

Τα χάμπουργκερ φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τον συγκεκριμένο κατάλογο. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση, ισχύει ο κανόνας ότι με όσα περισσότερα υλικά το φορτώνετε, τόσο περισσότερο παχαίνει. Γι’ αυτό αν προτιμήσετε ένα απλό με ψωμί, μπιφτέκι και κέτσαπ ή σαλάτα, οι θερμίδες που θα πάρετε υπολογίζονται στις περίπου 250 και μπορούν να διπλασιαστούν αν προτιμήσουμε διπλό χάμπουργκερ.

Πρέπει να προσέξετε όμως και την πίτσα καθώς ένα κομμάτι περιέχει 350 με 400 θερμίδες ενώ αν προτιμήσετε δύο σουβλάκια με πίτα και μία μερίδα πατάτες, θα ξεπεράσετε τις 1.000 θερμίδες. Να θυμάστε όμως ότι και οι σαλάτες παχαίνουν αν περιέχουν «απαγορευμένα» υλικά.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *