Τελικά η κοιλιά είναι γοητεία;

οφείλει να χωράει στο extra small νούμερο ανορεξικών προτύπων, οι extra large ανδρικές κοιλιές θεωρούνται ιδιαίτερα γοητευτικές.

Έτσι, πολλοί εύσωμοι άντρες καταναλώνουν πιάτα «γίγας» χωρίς ίχνος ενοχής, ενώ ταυτόχρονα αρκετά ρητά, «ακατάλληλα για ανηλίκους», συνδέουν τη μεγάλη ανδρική κοιλιά με καλύτερες σεξουαλικές επιδόσεις. Όμως τι ισχύει στην πραγματικότητα; Μήπως τα κολακευτικά σχόλια που ακούγονται κατά καιρούς για τα παραφουσκωμένα στομάχια αποτελούν εκφράσεις παρηγοριάς των αμετανόητων υποστηρικτών της dolce vita; Διότι, εξετάζοντας και την αντίθετη οπτική, κανένας άντρας με 6-pack κοιλιακών δεν παραπονέθηκε ποτέ για την έλλειψη έργων υποδομής στο ίδιο του το σώμα!

Το αυξημένο σωματικό βάρος σχετίζεται με πολλά προβλήματα υγείας. Όμως πληθώρα μελετών δείχνουν πως τα προβλήματα γίνονται ακόμη σοβαρότερα όταν το λίπος συσσωρεύεται γύρω από την περιοχή της κοιλιάς. Μία περιφέρεια μέσης μεγαλύτερη από 102 και 88 εκατοστά για άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, σημαίνει και μεγαλύτερες πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη, χοληστερίνης, υπέρτασης και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Σε αντίθεση λοιπόν με την παρεξηγημένη περιφέρεια γοφών των γυναικών, ο κατά κύριο λόγο ανδρικός σωματότυπος «μήλο» φαίνεται να είναι ο πλέον ανησυχητικός για την υγεία. Μπορεί τα πρότυπα ομορφιάς να είναι πιο «χαλαρά» για το ανδρικό φύλο, όμως μία ισορροπημένη διατροφή και ένας σωματικά δραστήριος τρόπος ζωής μόνο προνόμιο μπορεί να αποτελέσει.

Πηγή: nutrimed

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *