Τα 3 «όχι» της δίαιτας

Η εμμονή με τη δίαιτα μπορεί να έχει επικίνδυνα αποτελέσματα για τον οργανισμό καθώς η ανυπομονησία για απώλεια βάρους … και αδυνάτισμα οδηγεί σε πολλές λάθος επιλογές.

Διαβάστε ποιες είναι οι παγίδες που πρέπει να αποφύγετε:

– Στερητικές και ακραίες δίαιτες
Οι μεγάλες «περικοπές» σε θερμίδες οδηγούν μεν σε απώλεια βάρους, ωστόσο τα κιλά που χάνουμε είναι ως επί το πλείστον μυϊκός ιστός, την ώρα που το ζητούμενό μας είναι να χαθεί λίπος. Όσοι ακολουθούν τέτοια διατροφικά σχήματα, εκτός του ότι κινδυνεύουν από διάφορα προβλήματα υγείας, καταλήγουν να πάρουν πίσω το βάρος που έχασαν, εάν όχι και περισσότερο, διότι έτσι μειώνεται σημαντικά ο μεταβολισμός τους.

– «Μαγικά φίλτρα»
Εάν σας ακούγονται πολύ καλά για να είναι αληθινά, πιθανότατα είναι. Πλέον κυκλοφορούν δεκάδες φόρμουλες αδυνατίσματος που υπόσχονται γρήγορη και άκοπη απώλεια κιλών και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μην ξεχνάτε όμως ότι, εφ’ όσον ένα σκεύασμα δεν είναι εγκεκριμένο από αρμόδιο φορέα, κανείς δεν μπορεί να σας εξασφαλίσει ούτε αποτελεσματικότητα ούτε ασφάλεια.

– Σχήματα αποτοξίνωσης
Η αποτοξίνωση ίσως αποτελεί από τις πιο γνωστές τακτικές απώλειας βάρους παγκοσμίως. Αποτελεί όμως και έναν από τους ισχυρότερους διατροφικούς μύθους, καθώς το σώμα μας δεν μπορεί τόσο εύκολα να αποβάλει τις τοξίνες και να «καθαρίσει» από τις διατροφικές ατασθαλίες ολόκληρων ετών λανθασμένης διατροφής.Μείνετε μακριά από μονοφαγικές και αποτοξινωτικές δίαιτες, καθώς δεν παρέχουν στον οργανισμό το σύνολο των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται και η μακροχρόνια εφαρμογή τους ελλοχεύει κινδύνους υγείας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *