Τα πορτοκάλια μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Ένα πορτοκάλι την ημέρα… το εγκεφαλικό το κάνει πέρα, σύμφωνα με νεότερη έρευνα.

Οι ερευνητές εστίασαν σε ουσίες που … ονομάζονται φλαβανόνες και περιέχονται σε εσπεριδοειδή και οι οποίες βελτιώνουν τη λειτουργία των αγγείων ή μειώνουν τη φλεγμονή, που έχει συνδεθεί με το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα φλαβονοειδή βρίσκονται επίσης στο κόκκινο κρασί και τη σκούρα σοκολάτα. Γυναίκες που κατανάλωναν τις περισσότερες φλαβανόνες είχαν 19% χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σε σύγκριση με όσες κατανάλωναν τις λιγότερες.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το 95% τω φλαβανονών που καταναλώθηκαν προέρχονταν από εσπεριδοειδή, κυρίως πορτοκάλι και γκρέιπφρουτ. Όσες κατανάλωναν τα περισσότερα εσπεριδοειδή είχαν 10% λιγότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σε σύγκριση με όσες δεν κατανάλωναν καθόλου.

Πηγή: ygeianews

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *