Τα μικρά παιδιά κάνουν… κακό στην υγιεινή διατροφή!

Όσοι έχουν μικρά παιδιά είναι δύσκολο να τηρήσουν μία ισορροπημένη διατροφή και να γυμνάζονται.

Όσοι είναι γονείς μικρών παιδιών προφανώς το έχουν παρατηρήσει. Τώρα όμως και η επιστήμη επιβεβαιώνει …το αυτονόητο!Η έρευνα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Μινεσότα στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.500 ενήλικες Αμερικανοί νεαρής ηλικίας και η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση “Pediatrics,” αποφάνθηκε ότι οι γονείς παιδιών ηλικίας πέντε και κάτω, σε γενικές γραμμές, γυμνάζονται λιγότερο συχνά σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν παιδιά, ενώ οι μητέρες συγκεκριμένα κάνουν λιγότερο υγιεινή διατροφή σε σύγκριση με τις άτεκνες γυναίκες.

Από τους συμμετάσχοντες στην έρευνα – οι οποίοι ήταν 25 ετών, κατά μέσον όρο – οι 149 είχαν ένα παιδί, τις περισσότερες φορές βρέφος.

«Παρότι πολλές διατροφικές συνήθειες ήταν οι ίδιες ανάμεσα στους γονείς και στους μη γονείς, οι μητέρες ανέφεραν μεγαλύτερη κατανάλωση αναψυκτικών που περιέχουν ζάχαρη και τροφίμων με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη σε σχέση με τις άτεκνες», σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας Έρικα Μπερτζ.

«Τόσο οι μητέρες όσο και οι πατέρες γυμνάζονταν λιγότερο από τους άτεκνους», πρόσθεσε η ίδια.

Οι μητέρες γυμνάζονταν κατά μέσο όρο 2.5 ώρες την εβδομάδα, ενώ οι άτεκνες γυναίκες κάτι παραπάνω από τρεις ώρες.

Όσο για τους πατέρες, γυμνάζονταν λιγότερο από 5.5 ώρες την εβδομάδα σε αντίθεση με σχεδόν επτά ώρες που γυμνάζονταν οι άνδρες χωρίς παιδιά.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *