Τα θρίλερ κάνουν καλό στο μυαλό;

Μπορεί στις περισσότερες γυναίκες να μην αρέσουν οι … ταινίες τρόμου, ωστόσο σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη αυτού του είδους τα έργα είναι εξαιρετικά χρήσιμα τόσο για την πνευματική υγεία των γυναικών όσο και για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου.

Η μελέτη έδειξε ότι όταν οι γυναίκες παρακολουθούν ταινίες τρόμου, ο εγκέφαλος παράγει επιπλέον ενέργεια που κατευθύνεται προς τη δραστηριότητα των νευροδιαβιβαστών (γλουταμίνη, ντοπαμίνη, σεροτονίνη).

Το αποτέλεσμα αυτής της αυξημένης εγκεφαλικής ενέργειας είναι η διατήρηση του γυναικείου σώματος σε μια «ετοιμοπόλεμη» κατάσταση για τουλάχιστον μισή ώρα.

Τα απειλητικά σήματα που στέλνονται στον οργανισμό από μια τρομακτική στιγμή κατευθύνονται στον υποθάλαμο, ο οποίος αποτελεί κομμάτι του εγκέφαλου που σχετίζεται με το λεμφικό σύστημα του σώματος.

Τα σήματα αυτά τονώνουν τα επινεφρίδια παράγοντας αδρεναλίνη η οποία με τη σειρά της είναι υπεύθυνη για τις οπιούχες ενώσεις που λειτουργούν ως αναισθητικά στον οργανισμό.

Μισή ώρα μετά το θρίλερ, το σύστημα του σώματος θα επιστρέψει στην ηρεμία και η άμυνα του οργανισμού θα είναι ισχυρότερη από πριν.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *