Τα άρρωστα παιδιά εγκαταλείπονται

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και της πολιτικής Λοβέρδου εξαπέλυσε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος σχετικά με την παιδιατρική … περίθαλψη στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα οι γονείς των παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη για το θέμα της παιδο-καρδιοχειρουργικής κλινικής του Παίδων «Αγία Σοφία», που έχει βάλει λουκέτο το τελευταίο διάστημα με εντολή του υπουργού Υγείας.

Η υπόθεση του «Αγία Σοφία» είχε προκαλέσει σάλο στο πανελλήνιο αφού με απόφαση του υπουργείου ανεστάλη η λειτουργία της καθώς όπως είχε δηλώσει ο κ. Λοβέρδος, οι γιατροί είχαν συνεχείς διαμάχες οι οποίες μεταφέρονταν και μέσα στο χειρουργείο με αποτέλεσμα τα παιδιά να ξυπνούν από τη νάρκωση, χωρίς να έχουν χειρουργηθεί.

Από την πλευρά τους οι γονείς διαψεύδουν τις καταγγελίες και κάνουν λόγο για «προμελετημένο σχέδιο» που είχε ως στόχο το κλείσιμο της κλινικής η οποία ήδη είχε υποβαθμιστεί σε σημαντικό βαθμό λόγω έλλειψης προσωπικού, αναφέρει το iatropedia.gr.

Η εκπρόσωπος των γονέων Χρυσάνθη Κοκολάκη ανάφερε στη συνέντευξη τύπου των νοσοκομειακών γιατρών ότι οι γονείς των παιδιών δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν στην Ένορκη Διοικητική Εξέταση που πραγματοποιεί το υπουργείο Υγείας και τόνισε ότι είναι στη διάθεση του κ. Λοβέρδου ο οποίος, όπως η ίδια υπογράμμισε, είναι πλήρως παραπληροφορημένος για το θέμα.

Αίσθηση προκάλεσαν όμως οι δηλώσεις της κ. Κοκκολάκη σχετικά με παιδί που έχασε τη ζωή του στο σπίτι του ενώ βρισκόταν στη λίστα αναμονής του «Αγ. Σοφία» για να χειρουργηθεί, καθώς και η καταγγελία για «δια μαγείας εξαφάνιση» του ονόματος ενός παιδιού από τη λίστα του Ωνασείου όπου παραπέμπονται πλέον τα παιδο-καρδιοχειρουργικά περιστατικά.

Από την πλευρά του ο Γεώργιος Καλαβρουζιώτης -ένας εκ των δύο γιατρών που κατηγορούνται- κατήγγειλε ότι ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος είχε πει στον ίδιο ότι «οι τρεις παιδοκαρδιοχειρουργικές κλινικές που υπάρχουν στην Ελλάδα είναι πολλές, θέλουμε λιγότερες». Ο κ. Καλαβρουζιώτης υπογράμμισε ακόμη ότι εσκεμμένα οδηγήθηκε η κλινική σε μαρασμό (με μείωση του προσωπικού κατά 50%) με σκοπό να κλείσει, αλλά στη συνέχεια υπήρξε αναδίπλωση εξαιτίας των αντιδράσεων των γονέων.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας ανέφερε ότι στοχοποιούνται τα νοσοκομεία Παίδων και τα παιδιατρικά τμήματα των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε μια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας. 

Εκτός από το γνωστό θέμα που έχει προκύψει με το «Αγία Σοφία», ο κ. Βαρνάβας ανέφερε ότι «κραυγή αγωνίας» απευθύνουν και οι γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας που απειλείται με λουκέτο λόγω υποστελέχωσης.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *