Τέλος συναγερμού για την επιδημία από το βακτήριο Eceh

βακτήριο Eceh, που ευθύνεται για το θάνατο 126 ατόμων στην Ευρώπη και τη Γερμανία και χιλιάδες κρούσματα λοιμώξεων, θεωρείται ότι έχει τερματιστεί.

«Μόνο μερικές σπάνιες περιπτώσεις λοιμώξεων, που προκαλούνται από το άκρως παθογόνο στέλεχος του Eceh έχουν αναφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες», τονίζει το Ινστιτούτο, που υπενθυμίζει ότι το τελευταίο περιστατικό είχε καταγραφεί στις 4 Ιουλίου, δηλαδή πριν από τρεις εβδομάδες.

«Μην έχοντας εντοπίσει άλλα κρούσματα έκτοτε, το RKI θεωρεί ότι η επιδημία έχει τελειώσει. Είναι το τέλος της μεγαλύτερης επιδημίας του E.Coli στη Γερμανία», δήλωσε ο πρόεδρος του ινστιτούτου, Ράινχαρντ Μπέργκερ.

Η επιδημία εξακολουθεί παρόλα αυτά να βρίσκεται υπό «εντατική επίβλεψη», τονίζει η υγειονομική υπηρεσία. Το RKI προβλέπει επίσης ότι ένας αριθμός κρουσμάτων, μεγαλύτερος από το κανονικό, αναμένεται να καταγραφεί κατά τους προσεχείς μήνες.

Κατά τον τελικό απολογισμό του RKI, η επιδημία στοίχισε τη ζωή σε 76 ανθρώπους στην Ευρώπη επί συνόλου 4.321 καταγεγραμμένων κρουσμάτων. Στη Γερμανία, το βακτήριο σκότωσε 50 άτομα επί συνόλου 3.469 καταγεγραμμένων κρουσμάτων.

Εξ αυτών, 852 άνθρωποι είχαν εμφανίσει σοβαρές επιπλοκές που προκάλεσαν νεφρική ανεπάρκεια και νευρολογικές διαταραχές όπως το αιμολυτικό και ουραιμικό σύνδρομο.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *