Στόχος να διασφαλιστεί η επάρκεια του προσωπικού

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε αργά το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας , με στόχο να διασφαλιστεί η επάρκεια του νοσηλευτικού και … ιατρικού προσωπικού των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, σε όλη τη χώρα, για να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά επιπλοκών από την εποχική γρίπη.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχάλη Τιμοσίδη εξετάστηκε η ετοιμότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων όλης της χώρας και το ΚΕΕΛΠΝΟ διασφάλισε την παραμονή των ήδη υπηρετούντων νοσηλευτών στις ΜΕΘ.

Οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό για το 2012 θα καλυφθούν από την προκήρυξη για επικουρικό ιατρικό προσωπικό που τελειώνει την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011 και από τις ήδη εγκεκριμένες 681 θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού.

Επιπρόσθετα δόθηκε εντολή στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΥΚΑ και στις ΔΥ.Πε. να υποβάλουν άμεσα τις ανάγκες σε επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό για το οικονομικό έτος 2012 ώστε να υπάρχει ετοιμότητα.

Μετά το τέλος της σύσκεψης έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την προμήθεια στις ΜΕΘ όλης της χώρας, 40 κλινών υψηλής τεχνολογίας, 50 αναπνευστήρων και 40 monitor με στόχο την αύξηση προσβασιμότητας των ασθενών και την βελτιστοποίηση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Με όλα αυτά, εξασφαλίζεται ακόμα περισσότερο η εύρυθμη λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας καθώς και η ανταπόκριση τους στις ανάγκες των πολιτών , εκτιμά το υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *