Στοιχεία-σοκ για το AIDS στην Ελλάδα

Σ … οκ προκαλούν οι αποκαλύψεις που έκανε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, για τη διάδοση του AIDS στη χώρα μας. Ο ίδιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως η έξαρση των κρουσμάτων οφείλεται κυρίως στην παράνομη πορνεία και στους χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι θα μοιραστούν δωρεάν σύριγγες, σε μία προσπάθεια να μπει φρένο στην κοινή χρήση συριγγών μεταξύ των τοξικομανών, που έχει ως συνέπεια την μετάδοση του ιού.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) φέτος καταγράφτηκαν εφτά νέοι ασθενείς ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού, με τους λοιμωξιολόγους να κάνουν λόγο για αύξηση της νόσου κατά 50% σε σχέση με πέρσι.

Οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) διαπίστωσαν ότι η αύξηση της νόσου το 2011 έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αφού άγγιξε το 50% τους πρώτους μήνες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το 63% της αύξησης αποδίδεται στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών. Άλλωστε η αύξηση του Aids στους χρήστες ναρκωτικών έφθασε το 2011 το 1200%!

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ η νόσος «θερίζει» στα παράνομα εκδιδόμενα άτομα ενώ σήμερα μόνο στην Αττική υπάρχουν 600 παράνομοι οίκοι ανοχής.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *