Σημείο καμπής για τη μητρότητα η ηλικία των 35 ετών

Οι γυναίκες που θέλουν να βιώσουν την μητρότητα, καλό είναι να επιδιώξουν να μείνουν έγκυες πριν την ηλικία των … 35 ετών αφού τότε η σύλληψη θα είναι ευκολότερη και οι πιθανότητες εμφάνισης προβλήματος υγείας κατά πολύ μικρότερες. Αυτό είναι το συμπέρασμα μελέτης που διεξήχθη από φιλανδούς επιστήμονες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 85% των γυναικών ηλικίας μικρότερης των 35 ετών, θα συλλάβει μέσα σε ένα χρόνο από τότε που ξεκίνησε την προσπάθεια. Αντίθετα, σε μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκας το ποσοστό μόλις και φτάνει το 40%.

Επιπλέον, βρέθηκε ότι στις γυναίκες που καθυστερούν να κυοφορήσουν υπάρχει η τάση να αποκτούν περισσότερο βάρος, να καταναλώνουν αλκοόλ καθώς και να καπνίζουν.

Ακόμη και αν οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας καταφέρουν να μείνουν έγκυες, οι πιθανότητες εμφάνισης προβλημάτων είναι αυξημένες.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι μισές από τις γυναίκες που χρειάστηκαν πάνω από 2 χρόνια για να συλλάβουν σε σύγκριση με αυτές που τα κατάφεραν σε λιγότερο από 1 χρόνο, παρουσίασαν μια τουλάχιστον αποβολή κατά την κύηση. Τέλος, το 64% από τις γυναίκες αυτές, αντιμετώπισαν προβλήματα πρόωρου τοκετού και γέννησης εμβρύων με προβλήματα υγείας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *