Πώς να βελτιώσετε τη στοματική υγιεινή

Τα ούλα δεν επηρεάζουν μόνο τα δόντια αλλά και τη γενικότερη κατάστασης της υγείας μας. Γι’ αυτό απαιτούν ιδιαίτερη … προσοχή!

Οπότε, αν βλέπετε ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε άμεσα οδοντίατρο και να μην αφήσετε το πρόβλημά σας να μεγαλώνει. Ειδικά στην περίπτωση που τα βλέπετε να ματώνουν, υπάρχει φλεγμονή, που ονομάζεται ουλίτιδα. Όταν αυτή προχωρήσει, παρατηρείται περιοδοντίτιδα, η οποία μπορεί να εμφανίσει αιμορραγία.

Γι’ αυτό προσέξτε να μην αμελείτε τη στοματική υγιεινή καθώς σε αυτή την περίπτωση το πρόβλημά σας θα επιδεινωθεί. Απλά να θυμάστε ότι ακόμη και το κάπνισμα χειροτερεύει το πρόβλημά σας αφού καταστρέφει τα αγγεία των ούλων ενώ μειώνει και την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να αντιμετωπίσει τη φλεγμονή.

Έτσι, για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, εκτός από την θεραπεία που πρέπει να κάνετε, η οποία είναι υποχρεωτική, θα πρέπει με τις υποδείξεις του οδοντίατρου να συνεχίσετε την φροντίδα τους και στο σπίτι.

Μετά τη θεραπεία και την αποκατάσταση της υγείας των ούλων, σημαντικό ρόλο παίζει η πρόληψη ώστε να μην ξαναπαρουσιαστεί το πρόβλημα.

Γι’ αυτό πρέπει συνήθως κάθε έξι μήνες να πηγαίνετε στον οδοντίατρο. Και βέβαια πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας διαρκώς σε συνδυασμό με τη χρήση νήματος και ορισμένες φορές χρησιμοποιώντας και το μεσοδόντιο βουρτσάκι. Καλό κάνουν όμως και οι στοματικές πλύσεις με χαμομήλι.

Και να θυμάστε ότι υπάρχουν μελέτες που έχουν δείξει ότι η περιοδοντίτιδα μπορεί να εμφανίσει γενικά νοσήματα όπως τα καρδιαγγειακά, το διαβήτη αλλά και προβλήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όπως για παράδειγμα τον πρόωρο τοκετό και ελλιποβαρή νεογνά.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *