Πώς θα σταματήσετε τις κρίσεις πανικού

Φοβάστε τις κρίσεις πανικού; Υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να μην χάσετε τον έλεγχο του εαυτού σας; … Οι ειδικοί λένε ότι τα πάντα αντιμετωπίζονται αρκεί να υπάρχει πρώτα απ’ όλα η θέληση του ατόμου.

Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν τα… χάσετε, είναι να μην παίρνετε γρήγορες και βαθιές αναπνοές. Κι αυτό γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να ζαλιστείτε από την απότομη αύξηση των επιπέδων οξυγόνου. Γι’ αυτό λοιπόν χρειάζεται να εισπνέετε από τη μύτη και να εκπνέετε από το στόμα. Πρέπει επίσης να προσέξετε τις αντιδράσεις απέναντι στο πρόβλημα καθώς συνηθίζεται τα άτομα που το αντιμετωπίζουν, να κάνουν κατάχρηση αλκοόλ και να δημιουργούν λάθος εξαρτήσεις.

Στην περίπτωση πάντως που δείτε ότι τα συμπτώματά σας δεν υποχωρούν, πρέπει οπωσδήποτε να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού. Έτσι, ένας αρμόδιος που γνωρίζει το πρόβλημα σε βάθος, θα σας καθησυχάσει και είναι πιθανό να μειωθούν οι κρίσεις. Υπάρχουν βέβαια και θεραπείες συμπεριφοράς που έχουν να κάνουν με το πώς θα μετριαστούν τα συμπτώματα ή ψυχοδυναμικές που εστιάζουν στα γεγονότα που σας έβγαλαν εκτός εαυτού.

Τι σημαίνει κρίση πανικού;

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η κρίση πανικού είναι η αιφνίδια εμφάνιση έντονου τρόμου που συμβαίνει στα άτομα οπουδήποτε και απροειδοποίητα. Συνοδεύεται από αίσθημα επερχόμενου θανάτου, ταχυκαρδία, δύσπνοια, τρεμούλα, ζάλη, έξαψη, εφίδρωση, φόβο, λιποθυµία, πόνο στο στήθος και κόµπο στο λαιμό και διαρκεί περίπου 10 µε 15 λεπτά.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *