Πόσο ένοχα είναι τα light αναψυκτικά για καρδιοπάθειες;

Προβληματισμένοι είναι οι ερευνητές για την επίδραση που ασκούν τα αναψυκτικά διαίτης στην καλή λετουργία της καρδιάς, μετά από … μελέτη του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι που δημοσίευσε το περιοδικό «Journal of General Internal Μedicine».  
Η μελέτη έδειξε ότι οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας που πίνουν σε καθημερινή βάση αναψυκτικό διαίτης διατρέχουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρδιακή προσβολή ή αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο!

Ωστόσο, όπως δήλωσε η ερευνήτρια Hannah Gardener, δεν είναι ξεκάθαρο για ποιο λόγο αυτού του είδους τα αναψυκτικά συμβάλλουν στην εκδήλωση καρδιαγγειακού επεισοδίου και διευκρίνισε ότι ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλοι παράγοντες κινδύνου σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία.

Ίσως όσοι καταναλώνουν αναψυκτικά διαίτης να κάνουν γενικότερα ανθυγιεινή διατροφή, να είναι υπέρβαροι και κατά συνέπεια να κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιοπάθεια, υπέρταση και διαβήτη.

Το γεγονός πάντως είναι ότι – σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης- όσοι έπιναν καθημερινά αναψυκτικό διαίτης κινδύνευαν περισσότερο από καρδιαγγειακά επεισόδια κατά 44% σε σύγκριση με 22% για όσους κατανάλωναν σπάνια ή καθόλου τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι έρευνες που θα ακολουθήσουν στο μέλλον θα δείξουν αν πράγματι αυτή η κατηγορία αναψυκτικών συνδέεται με τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *