Πρόγραμμα για την υγεία των μαθητών στη Δυτική Ελλάδα

Ευρύ πρόγραμμα ελέγχου της υγείας των μαθητών στα σχολεία της Δυτικής Ελλάδας, με έμφαση στις ημιαστικές και αγροτικές περιοχές, … ξεκινούν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας και οι διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τον διοικητή του Καραμανδανείου, Γιάννη Γιαννακόπουλο, καταρτίστηκαν οι βασικοί άξονες του προγράμματος, το οποίο θα ξεκινήσει πιλοτικά τον προσεχή Μάιο σ’ έναν καλλικρατικό δήμο, ενώ από την νέα σχολική χρονιά θα επεκταθεί σ’ όλη την Δυτική Ελλάδα.

Το πρόγραμμα, όπως αποφασίστηκε, θα εστιάσει κυρίως στον έλεγχο της στοματικής υγείας των μαθητών, στον έλεγχο σωματικής ανάπτυξης, καθώς και στην καταγραφή και έλεγχο των εμβολίων. Μάλιστα στις περιπτώσεις που δεν έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια, θα ακολουθεί ο εμβολιασμός των μαθητών.

Επίσης, για την υλοποίηση του προγράμματος η Περιφέρεια θα διαθέσει την κινητή μονάδα υγείας, το Καραμανδάνειο θα στελεχώσει την μονάδα με επιστημονικό προσωπικό, ενώ θα ζητηθεί και η συνδρομή των κατά τόπους δήμων, για τυχόν επιπλέον μέσα που θα χρειαστούν.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *