Προστατέψτε τα μάτια σας από τη χρήση του υπολογιστή

Προσέξτε την μεγάλη πρόκληση κούρασης και έντασης στα μάτια, που υπάρχουν καθημερινά. Εδώ σας προτείνουμε μερικές συμβουλές σε σχέση με το πώς να είναι υγιή σε περίπτωση που η εργασία σας έχει σχέση με τον υπολογιστή.

• Η παρατεταμένης εργασία στον υπολογιστή κουράζει τα μάτια σας. Είναι απαραίτητο κάθε ώρα να κάνετε διάλειμμα 15 λεπτά, στην καλύτερη περίπτωση να κάνετε μια βόλτα ανάμεσα στην ωραία φύση, επειδή και ο καθιστικός τρόπος ζωής βλάπτει την υγεία.• Ο υπολογιστής πρέπει να έχει μια απόσταση μεταξύ ματιών και οθόνης τουλάχιστον των 50 εκατοστά. Επίσης το ύψος της οθόνης πρέπει να είναι λίγο πιο χαμηλό από το επίπεδο των ματιών.

• Πρέπει ο χρήστης να μην απορροφάται από την εργασία του στην οθόνη και να κάνει όσο μπορεί πιο συχνά διαλείμματα. Μεταξύ των διαλειμμάτων είναι καλό τα μάτια να ξεκουράζονται περιοδικά, για παράδειγμα να κοιτάζετε μακριά από την οθόνη σας και να εστιάζετε ένα αντικείμενο ή κάποιο τοπίο. Αν κοιτάζετε αντικείμενα που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, αυτό συμβάλλει στην κούραση των ματιών και μυωπία λόγω της συνηθείας προς τις κοντινές αποστάσεις.

• Ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας πιο συχνά, η εργασία με τον υπολογιστή συμβάλλει στην ξηρότητα των ματιών.

• Μετά από την εργασία σας με τον υπολογιστή πρέπει να κοιμηθείτε καλά.

• Πρέπει να έχετε υγιεινή διατροφή, να καταναλώνετε περισσότερα υγρά, φρούτα και λαχανικά. Περιπέστε καλύτερα τον εαυτό σας, έτσι θα είστε όμορφοι και σε καλή υγιεινή κατάσταση.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *