Προληπτική εξέταση για την αποφυγή εμφάνισης μελανώματος

Κάθε χρόνο περισσότεροι από 50.000 Ευρωπαίοι εμφανίζουν επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος. Χιλιάδες άνθρωποι ετησίως έρχονται αντιμέτωποι με τη … θλιβερή διαπίστωση ότι ‘εκείνη η ελιά’ έχει από καιρό – δυστυχώς- μετατραπεί σε μελάνωμα. Ως γνωστό, καταλληλότερη λύση για την αποφυγή μιας τέτοιας επικίνδυνης εξέλιξης αποτελεί η προληπτική εξέταση του δέρματος. Και τα τελευταία χρόνια, αυτή η λύση γίνεται πιο προσιτή από ποτέ.

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV), στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κόσμου για την έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος οργανώνει, από το 2000 και κάθε χρόνο, την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος» σε διάφορες χώρες.

Στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας, η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί μόνο την αφετηρία για μία ολόκληρη εβδομάδα αφιερωμένη στην πρόληψη, την «Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος», που φέτος θα πραγματοποιηθεί 9 έως 13 Μαΐου.

Τις συγκεκριμένες ημέρες, οι συμμετέχοντες δερματολόγοι, μέλη της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, πραγματοποιούν δωρεάν εξέταση για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος, σε όλους όσους το επιθυμούν. Έτσι, συμβάλλουν θεαματικά στον έγκαιρο εντοπισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών καρκίνου του δέρματος. Οι επισκέψεις γίνονται κατόπιν ραντεβού και δεν περιλαμβάνουν άλλες ιατρικές πράξεις (συνταγογράφηση, επιπλέον δερματολογικές εξετάσεις).

Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να καλέσουν στο 800 1111 2 22 ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://www.myskincheck.gr/ και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους για να κλείσουν ραντεβού και να εξεταστούν δωρεάν.

Πηγή: iatronet

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *