Παρατείνετε τις διακοπές στο τέλος του καλοκαιριού

Οι διακοπές για τους περισσότερους έχουν τελειώσει και μαζί με την επιστροφή στην καθημερινότητα, ο καθέ … νας ψάχνει τρόπους για να παρατείνει τη χαλάρωση και την ξεγνοιασιά των διακοπών, όσο ακόμη ο καιρός θυμίζει καλοκαιράκι. Οι πιο συνηθισμένες αποδράσεις; Τι άλλο από την καθιερωμένη ταβέρνα σε κάποια παραλία το βραδάκι, το Σαββατοκύριακο μετά από ένα γρήγορο μεσημεριανό μπανάκι ή μια έξοδος για ένα ποτό.

Μήπως, όμως, οι καταχρήσεις των διακοπών, σας έχουν προσθέσει μερικά κιλά παραπάνω και νιώθετε ήδη τύψεις; Σκέφτεστε πως τελικά η παράταση χαλάρωσης που δίνετε στον εαυτό σας γίνεται μαρτύριο αφού το επόμενο πρωί το νέο νούμερο στη ζυγαριά σας γεμίζει ενοχές; Τύψεις και ενοχές στοπ! Μπορείτε να απολαύσετε πλέον τις μικρές στιγμές χαλάρωσης αρκεί να ακολουθείτε τους κατάλληλους διατροφικούς κανόνες που θα σας κρατήσουν μακριά από τα περιττά κιλά!

Στην ταβέρνα ή κατά την έξοδό σας… Επιλέξατε το τραπέζι που σας αρέσει να καθήσετε και μετά;…

• Αρχίστε το φαγητό σας πάντα με ένα μεγάλο πιάτο σαλάτας, με λαχανικά, χωρίς sauce, παξιμάδια, κρουτόνς.

• Μην παίρνετε πολλά ορεκτικά και προσπαθήστε να μην είναι όλα τηγανητά. ‘Έτσι δε θα μπείτε στον πειρασμό να φάτε περισσότερο. Δοκιμάστε άλλη μέρα, κάποια από τα υπόλοιπα ορεκτικά. Προτιμήστε και κάτι αχνιστό, βραστό ή ψητό.

• Ζητήστε να σας σερβίρουν ταυτόχρονα τα ορεκτικά με το κυρίως πιάτο. Σερβίρετε στο πιάτο σας ό,τι πρόκειται να φάτε και μετά καταναλώστε το.

• Επιλέξτε το κυρίως πιάτο σας να είναι κάτι ψητό, π.χ. ψάρι ή θαλασσινό, όπως καλαμάρι, χταπόδι, σουπιά, αλλά και κοτόπουλο ή άπαχη μπριζόλα με σαλάτα ή / και ψητά λαχανικά, χωρίς σάλτσες.

• Σε περίπτωση που θέλετε να δοκιμάσετε μεζεδάκια, μην πάρετε κύριο πιάτο, γεμίστε ένα πιάτο ταβέρνας μ’ ένα από κάθε μεζεδάκι (ισχύει κι εδώ να μην είναι όλα τηγανητά) και αρκεστείτε σε αυτό μαζί με τη σαλάτα σας.

• Το ψωμί μπορείτε να το αποφύγετε. Ζητήστε ακόμα και να μη σας το σερβίρουν.

• Προσπαθήστε να ελέγξετε το αλκοόλ στην ταβέρνα, ιδιαίτερα αν πρόκειται να πάτε αργότερα και σε κάποιο μπαρ. Επιλέξτε να πιείτε 1 ποτό στην ταβέρνα, για να πιείτε ακόμα ένα αργότερα ή ακόμα καλύτερα πιείτε ένα αναψυκτικό light, αν δεν σας κάνει το νερό.

• Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην κατανάλωση των ποτών, γιατί έχουν μόνο θερμίδες. Προτιμήστε την μπύρα και το κρασί, ενώ αποφύγετε τα κοκτέιλ. Αραιώστε το ποτό σας με σόδα, τόνικ, νερό – πάγο ή αναψυκτικό light. Εάν συνηθίζετε να βγαίνετε συχνά για ποτό, να έχετε τον έλεγχο του τι και πόσο πίνετε! Και μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονο νερό μαζί με το ποτό, για να μην αφυδατωθείτε.

• Μην τρώτε ποτέ επιδόρπιο, μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Έχετε ήδη φορτώσει το στομάχι σας και τον οργανισμό σας με θερμίδες και το πιο πιθανό είναι ότι θα σας πιάσει δυσπεψία. Επιλέξτε έστω λίγο φρούτο.

• Στο μπαρ αποφύγετε τα πατατάκια και αλατισμένους ξηρούς καρπούς, γιατί και σας διψάνε περισσότερο, άρα θα πιείτε παραπάνω ποτό και σας κάνουν να θέλετε να φάτε περισσότερο. Ιδανικά προτιμήστε να φάτε πιατέλα με λαχανικά, αγγούρι – καρότο ή φρούτα. Ποτέ μην τρώτε στο μπαρ, μετά από ένα καλό γεύμα.

• Μετά το δείπνο κάνετε μία βόλτα ή χορέψτε, για να κάψτε τις παραπανίσιες θερμίδες.

• Καταναλώστε με συνείδηση φαγητό, ποτό και επιδόρπιο!

Πηγή: nutrimed

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *