Πέντε τρόποι για να ρυθμίσετε το σάκχαρο

Οι άνθρωποι που έχουν διαβήτη παγκοσμίως υπερβαίνουν τα 350 εκατομμύρια και διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιαγγειακά νοσήματα.

Υπάρχουν, … όμως, τρόποι θωράκισης του οργανισμού έναντι των επικείμενων νόσων και ελέγχου του σακχάρου για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

1. Εμπλουτίστε με σαλάτες τα γεύματα σας
Όταν τρώτε πλούσια σε υδατάνθρακες φαγητά όπως ζυμαρικά, πατάτες ή ρύζι καλό θα ήταν να τα συνοδεύεται πάντα με σαλάτα που περιέχει ξύδι. Η κατανάλωση μιάμισης κουταλιάς της σούπας ξίδι, μπορεί να μειώσει τη γλυκόζη στο αίμα σας κατά 42%.

2. Προσθέστε ελαιόλαδο στα ζυμαρικά σας
Σοτάρετε τα ζυμαρικά σας σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καθώς οι ερευνητές λένε ότι τα γεύματα αυτά συμβάλουν διατηρούν σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

3. Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας
Προσπαθήστε να γυμνάζεστε τουλάχιστον 30 με 45 λεπτά την ημέρα, καθώς σύμφωνα με νέες έρευνες, από την πρώτη κιόλας φορά που θα γυμναστείτε θα βελτιωθεί ο έλεγχος το σακχάρου στο αίμα.

4. Κοιμηθείτε καλά
Εάν δεν κοιμάστε επτά ή οκτώ ώρες τη νύχτα, αυξάνονται κατά 37% με 88% οι πιθανότητες επιδείνωσης του. Για να κοιμόσαστε περισσότερο και καλύτερα, προτιμάτε τα μέρη χωρίς φως. Διότι ακόμη και μια μικρή ποσότητα του φωτός κατά τις ώρες ύπνου, επιβραδύνει την παραγωγή της μελατονίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει τον ύπνο σας.

5. Αντικαταστήστε τις πατάτες με ξηρούς καρπούς
Οι πατάτες παρουσιάζουν ένα διπλό πρόβλημα: Αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα και ταυτόχρονα υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αυξήσουν το βάρος. Οι ξηροί καρποί μπορεί να έχουν πολλά λιπαρά, αλλά αν καταναλώνετε μόνο μια χούφτα την ημέρα, θα σάς βοηθήσει να χάσετε κιλά. Σύμφωνα μάλιστα με μια σειρά από πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, τα φιστίκια (αιγίνης και απλά) και τα αμύγδαλα, διατηρούν σωστά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *