Πέντε συμβουλές για καλύτερη υγεία σε… 5 λεπτά

Το άγχος έχει γίνει μόνιμος φίλος σας και δε λέει να σας αφήσει σε ησυχία; Κάνοντας μικρές πεντάλεπτες αλλαγές … στην καθημερινότητά σας, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε…

Χουζουρέψατε; Είτε σας αρέσει ο διαλογισμός είτε είστε από αυτούς που ξυπνούν αναθεματίζοντας την καινούρια ημέρα που ξημέρωσε, θυμηθείτε χρειάζονται 5 λεπτά πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι για να χαλαρώσετε, να αναπνεύσετε βαθιά και να αποφασίσετε με τι διάθεση θα θέλατε να ξεκινήσει η ημέρα σας.

Συνεχίστε αυτό το πεντάλεπτο ηρεμίας με ένα πρωινό σε πολύχρωμα σερβίτσια. Θα καταφέρετε να ξεκινήσετε την ημέρα απαλλαγμένοι από νεύρα ενώ θα διατηρήσετε τα επίπεδα του άγχους σας σε πλήρη έλεγχο και την ψυχική και σωματική υγεία σας σε φόρμα.

Κάντε μουσικό διάλειμμα και όχι μόνο… Λαμβάνοντας ένα διάλειμμα μουσικής όταν είστε στρεσαρισμένος μπορείτε να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους σας, ακόμη και μετά από ακρόαση ενός και μόνο τραγουδιού. Στο τέλος του μουσικού διαλείμματος, εφόσον έχετε χαλαρώσει, ελέγξετε εάν είστε πεινασμένος, και αν ναι κάντε και το ενδιάμεσο γεύμα σας. Μη ξεχνάτε πως αγνοώντας την πείνα σας γίνεστε πιο επιρρεπείς σε εξωτερικά γευστικά ερεθίσματα και νεύρα.

Φάτε…πακέτο. Φέρνοντας το δικό σας μεσημεριανό γεύμα στην εργασία ή το σχολείο θα έχετε τον έλεγχο της ποιότητας και της ποσότητας των τροφίμων που καταναλώνετε εξασφαλίζοντας πιο ισορροπημένη διατροφή, ενώ ταυτόχρονα θα εξοικονομήσετε επιπλέον χρήματα!

Μια βολτίτσα στη λιακάδα. Λίγα λεπτά κάτω από φυσικό φως του ήλιου μπορεί να μειώσει το άγχος, να τονώσει την πνευματική διαύγεια, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και φυσικά να φτιάξει τη διάθεσή σας! Παράλληλα φροντίζετε και για την υγεία των οστών σας αρκεί να επιτρέψετε στις ακτίνες του ήλιου να αγγίξουν το δέρμα των χεριών, του λαιμού, του στέρνου και του προσώπου σας!

Καλύτερα να μασάς… Την επόμενη φορά που θα καθίσετε για φαγητό, πάρτε χρόνο και απολαύστε το γεύμα σας. Όταν τρώμε βιαστικά, δεν μασάμε την τροφή μας καλά με αποτέλεσμα να αναγκάζουμε το στομάχι να κάνει τη δουλειά αυτή καθυστερώντας την πέψη. Ξοδέψτε 5 λεπτά παραπάνω για το μεσημεριανό σας γεύμα, θα αισθανθείτε πιο χορτάτοι και δε θα νιώσετε τόσο «πεσμένοι» μετά το γεύμα!

Πηγή: nutrimed.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *