Ο καρκίνος του μαστού συνδέεται με τη διατροφή

Οι γυναίκες που τρέφονται σε μεγάλο ποσοστό από φρούτα, λαχανικά και όσπρια κινδυνεύουν λιγότερο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού … σύμφωνα με έρευνα του Simmons College στη Βοστόνη.

Συγκεκριμένα εξετάστηκαν επί 26 χρόνια 86.000 γυναίκες από τις οποίες μόλις λιγότερες από το 1% εμφάνισαν καρκίνο του μαστού ο οποίος ήταν αρνητικός για υποδοχείς οιστρογόνων.

Πάντως, οι διατροφικές συνήθειες από μόνες τους δεν μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας Teresa T. Fung η οποία εξήγησε: «Ωστόσο, πρόσφατη έρευνα υπέδειξε ότι ο κίνδυνος για όγκους μαστού αρνητικούς σε υποδοχείς οιστρογόνων συγκεκριμένα, μπορεί να συνδέεται με τη διατροφή».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *