Ο γάμος κάνει καλό στους ομοφυλόφιλους

Νέα μελέτη που έγινε σε πολιτεία των ΗΠΑ που επιτράπηκαν πρόσφατα οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, καταλήγει … στο συμπέρασμα, πως η υγεία των νιόπαντρων ήταν σαφώς βελτιωμένη και το κόστος της δημόσιας υγείας αρκετά μειωμένο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι gay και οι bisexual που παντρεύτηκαν στη Μασαχουσέτη, είχαν αρκετά μειωμένες επισκέψεις σε γιατρούς και ψυχολόγους και φυσικά συνολικά μικρότερο κόστος περίθαλψης συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια που ο γάμος δεν επιτρεπόταν.

Οι ειδικοί υπολόγισαν πως η μείωση στις επισκέψεις σε ιατρεία έφτασε το 13% και το κόστος μειώθηκε 14%.
Στην ίδια έρευνα φάνηκε ότι όταν οι gay που παντρεύονται ρυθμίζουν καλύτερα την πίεσή τους και έχουν μειωμένα ποσοστά κατάθλιψης.

«Τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ξεκάθαρα πως η νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων, ωφελούν το σύστημα δημόσιας υγείας», λέει ο υπεύθυνος της μελέτης Μαρκ Ατζενμπουλερ από το Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Κολούμπια στις ΗΠΑ.

Προηγούμενη μελέτη είχε καταδείξει πως η εξαίρεση των ομοφυλόφιλων και των λεσβιών από το πιο συνηθισμένο κοινωνικό γεγονός, τους προκαλεί στρες το οποίο είναι τόσο έντονο που προκαλεί ψυχοσωματικές νόσους.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση American Journal of Public Health.

Πηγή: ygeia.tanea.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *