Οι διακοπές τελικά δεν διώχνουν την κατάθλιψη!

Οι διακοπές μπορεί να επιτείνουν την κατάθλιψη και οι ειδικοί προειδοποιούν όσους έχουν τέτοια συμπτώματα να μην λαμβάνουν άδεια.

Ο Ούλριχ Χέγκερλ, επικεφαλής ενός γερμανικού ιδρύματος που βοηθάει τους πάσχοντες από κατάθλιψη, εξηγεί ότι η κατάθλιψη έχει την τάση να ταξιδεύει μαζί με τον πάσχοντα και προσθέτει ότι η εμπειρία γίνεται ακόμη πιο επώδυνη όταν κάποιος είναι μακριά από το σπίτι του.

Σύμφωνα με τον καθηγητή οι πάσχοντες από κατάθλιψη συχνά αισθάνονται κατάκοποι στη διάρκεια της ημέρας και θέλουν να κοιμούνται πολύ ελπίζοντας ότι θα ξυπνήσουν το άλλο πρωί με καλύτερη διάθεση. Η αλήθεια όμως είναι, ότι ο ύπνος και οι διακοπές συχνά επιδεινώνουν την κατάσταση. Εκτός από την διάθεση για ύπνο, συχνά συμπτώματα κατάθλιψης είναι η απόγνωση και η αδυναμία να λειτουργήσει κάποιος στην καθημερινή του ζωή.

Επιπλέον υπάρχουν και σωματικά συμπτώματα, όπως για παράδειγμα έντονοι πονοκέφαλοι και πόνοι στην πλάτη. «Η κατάθλιψη τείνει να καθιστά ανυπόφορα όλα τα σωματικά προβλήματα, ακόμη κι αν κάποιος τα έχει αποδεχτεί ως μέρος της καθημερινής του ζωής» εξηγεί ο καθηγητής και τονίζει ότι μετά τη διάγνωση ο ασθενής δεν θα πρέπει με κανέναν τρόπο να εγκαταλείπει την δουλειά του όσο λαμβάνει θεραπεία.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *