Οι Έλληνες κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό

Οι σεξουαλικές επαφές χωρίς προστασία είναι μία συνήθεια των Ελλήνων που μπορεί να αποβεί καταστροφική για την υγεία τους.

Απόδειξη; Όσοι έχουν εμφανίσει κονδυλώματα ή νοσούν από AIDS, παραδέχονται πως σπάνια επισκέπτονται το φαρμακείο για να αγοράσουν προφυλακτικά! Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε η Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας, ο μέσος όρος ηλικίας των ανδρών που ζητούσαν ενημέρωση για τα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα είναι τα 30 χρόνια και αντίστοιχα των γυναικών τα 33,2 χρόνια.

Η ανησυχία τους αναφορικά με ασθένειες που μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής που μοιράστηκαν με τους ειδικούς της Συμβουλευτικής γραμμής, αφορούσε τα κονδυλώματα (46%), το Aids(35%), την Ηπατίτιδα Β (7%), την Ηπατίτιδα Cκαι τον έρπη (4%), καθώς επίσης και την σύφιλη (2%). Έκπληξη ωστόσο, προκαλεί το γεγονός πως παρά το φόβο τους για την πιθανή εμφάνιση ή για τις επιπτώσεις των Σεξουαλικά Μεταδιδόμενων Νοσημάτων στην γενικότερη υγεία τους και στη σεξουαλική ζωή τους, μόλις το 27,8% των ατόμων που κάλεσαν τη Συμβουλευτική γραμμή, είπαν ότι χρησιμοποιούν πάντα προφυλακτικό κατά τις επαφές τους… Μάλιστα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία το 36,6% απαντά ότι δεν έχει πάρει ποτέ προφυλάξεις!

Όσο, για το υπόλοιπο 36,6% αναφέρει ευκαιριακή χρήση. Παρήγορο, ωστόσο, χαρακτηρίζουν οι ειδικοί το γεγονός πως οι νεότεροι φαίνεται να είναι πιο συνειδητοποιημένοι αναφορικά με τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα. Ειδικότερα, οι νέοι άνδρες ηλικίας 20 – 30 ετών αναφέρουν σε ποσοστό 38,5% ότι χρησιμοποιούν πάντοτε προφυλακτικό, ενώ το ποσοστό μειώνεται σε 26,5% στην επόμενη δεκαετία της ζωής τους 31 – 40 ετών.

Αντίστοιχα, είναι τα ευρήματα και για τις γυναίκες που στην δεκαετία των 20 – 30 αναφέρουν ότι πάντα χρησιμοποιούν προφυλακτικό κατά 40%, ενώ στην επόμενη δεκαετία της ζωής τους το ποσοστό φτάνει στο 20,5%.

Πηγή:omorfamistika.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *