Ξεκίνησε η λειτουργία των μονάδων υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων

Ξεκίνησαν σήμερα τη λειτουργία τους 10 νέες μονάδες φαρμακευτικής υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων του ΟΚΑΝΑ, όπως είχε προαναγγείλειη ηγεσία του … υπουργείου Υγείας.

Περίπου 200 ασθενείς κατανεμήθηκαν στα νοσοκομεία Κωνσταντοπούλειο-«Αγία Όλγα», Γ.Ν. Αλεξάνδρα, Γ.Ν. Μελισσίων «Αμαλία Φέμιγκ», Γ.Ν. Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», Γ.Ν. Αθηνών «Ευαγγελισμός», Γ.Ν. Αττικής «ΚΑΤ» και Γ.Ν. Αττικής «Σισμανόγλειο», με κριτήριο τον τόπο διαμονής τους.

Ενώ στα νοσοκομεία Γ.Ν. Αθηνών «Ιπποκράτειο», Παθολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Σπηλιοπούλειο» και ΙΚΑ Πατησίων θα λειτουργήσουν μονάδες για συνταγογράφηση για τους χρήστες.

Στη Θεσσαλονίκη προστέθηκε σήμερα η 6η κατά σειρά μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο «424 ΓΣΝΕ» με την προσέλευση των 5 πρώτων ασθενών.

Τα 200 περίπου άτομα που ξεκινούν σήμερα τη θεραπεία τους, κλήθηκαν από τη λίστα αναμονής, σεβόμενα απόλυτα την προτεραιότητα και τα κριτήρια εξαίρεσης.

Οι μονάδες στελεχώθηκαν με ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και νοσηλευτές.

Η επιλογή του προσωπικού έγινε κατά προτεραιότητα από τους εργαζόμενους στις μονάδες του ΟΚΑΝΑ με τη συμμετοχή του προσωπικού από τα Νοσοκομεία, όπου αυτό ήταν εφικτό.

Η έναρξη των μονάδων αυτών σηματοδοτεί μια μέρα ανακούφισης για την ευαίσθητη ομάδα των εξαρτημένων ατόμων που περιμένουν εδώ και χρόνια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ίδιοι, «στη λίστα των μελλοθανάτων».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *