Μικρά μυστικά για καλό ύπνο

Περισσότεροι από το 13% των Αμερικανών αντιμετωπίζει προβλήματα αϋπνίας τα οποία χαλάνε την καθημερινότητα και μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα … υγείας.

Υπάρχουν, όμως, κάποια μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε και να παραμείνετε υγιείς και ήρεμοι.

Επιλέξτε το σωστό χρώμα που θέλετε να έχει το υπνοδωμάτιό σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι το μπλε και το πράσινο χρώμα φέρνουν χαλάρωση, άνεση και ελπίδα. Τα πιο παλ χρώματα, όπως το ροδακινί μπορούν να σας ηρεμήσουν μόλις ξαπλώσετε.

Η σωστή επιλογή του κρεβατιού συνδέεται με το αν θα έχετε καλό ή κακό ύπνο. Όταν ξοδεύετε το ένα τρίτο του χρόνου σας στο κρεβάτι, πρέπει να το επιλέξετε με βάση τα κριτήρια που σας ικανοποιούν. Επίσης το πιο σημαντικό σε ένα κρεβάτι δεν είναι μόνο το μέγεθός του, αλλά και το στρώμα του.

Το χαμηλό φως είναι το ιδανικό για να κοιμηθείτε. Το ιδανικό είναι να κλείσετε τα φώτα και τις κουρτίνες γιατί ακόμη και το σεληνόφως μπορεί να σας ξυπνήσει αν κάνετε ελαφρύ ύπνο. Αν έχετε συνηθίσει να κοιμάστε με φως, επιλέξτε λαμπτήρες νυχτός.

Απομακρύνετε το ρολόι σας! Το χαμηλό φως που εκπέμπει, αλλά και ο ήχος από τους δείκτες, μπορούν να αποσπάσουν τον ύπνο σας.

Τηλεόραση και υπολογιστής καλό θα ήταν να μην βρίσκονται στο δωμάτιο που κοιμάστε. Η ακτινοβολία που εκπέμπουν ίσως σας ενοχλήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ένα τακτοποιημένο δωμάτιο με σωστή οργάνωση, σας ηρεμεί και σας χαλαρώνει. Έτσι το ίδιο ήρεμος και χαλαρός θα είναι και ο ύπνος σας!

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να κάνετε καθημερινά είναι να αερίζετε το υπνοδωμάτιό σας. Ανοίξτε τακτικά τα παράθυρά σας για να μπαίνει νέος αέρας. Αιθέρια έλαια, όπως λεβάντα και χαμομήλι, θα κάνουν τον ύπνο σας πιο γλυκό.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *