Μεγάλη προσέλευση στο διήμερο δωρεάν εξέτασης μαστού

Εκατοντάδες γυναίκες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (ΕΕΜ), για δωρεάν εξέταση μαστού, στις 23 και 24 Μαΐου.

«Η ανταπόκριση των γυναικών ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας, ήταν κάτι το πρωτόγνωρο αν υπολογίσουμε πως προσήλθαν περισσότερες από 500 γυναίκες», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΕΜ Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα και ανάφερε ότι δεν προσήλθαν μόνο Ελληνίδες αλλά και αλλοδαπές που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, προσήλθαν γυναίκες όλων των ηλικιών, ανάμεσά τους αρκετές άνεργες που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και αποφάσισαν να εξεταστούν. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι μεταξύ των γυναικών ήταν και πολλές νεότερης ηλικίας, οι οποίες για προληπτικούς λόγους θέλησαν να εξεταστούν και να ενημερωθούν απευθυνόμενες στους ειδικούς ιατρούς.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου της δωρεάν εξέτασης μαστού, που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη της Έλλης Λαμπέτη, η υπεύθυνη ψυχολόγος του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης γυναικών με καρκίνο του μαστού «Έλλη Λαμπέτη», Μαριάννα Μπιτσάκου, ενημέρωνε τις γυναίκες πάνω σε θέματα που αφορούν την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, ενώ ιδιαίτερα χρήσιμες ήταν οι συμβουλές της στους προβληματισμούς που αντιμετώπιζαν.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *