Έχει επίσης η μαργαρίνη περισσότερα «καλά» λιπαρά, δηλαδή πολυακόρεστα και μονοακόρεστα σε σύγκριση με το βούτυρο. Αυτοί οι τύποι λιπαρών βοηθούν στη μείωση της LDL της λεγόμενης και «κακής» χοληστερόλης, όταν αντικαθιστούν τα κορεσμένα λίπη. Από την άλλη μεριά, το βούτυρο είναι παρασκευασμένο από ζωικό λίπος και γι αυτό περιέχει κορεσμένα λίπη και χοληστερόλη.
Βέβαια, τα παραπάνω αφορούν τις μαργαρίνες που δεν παρασκευάζονται πια με τη μέθοδο της υδρογόνωσης και κατά συνέπεια δεν περιέχουν τα ανθυγιεινά τρανς λιπαρά. Γενικά όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο πιο σκληρή είναι μια μαργαρίνη τόσο περισσότερα τρανς λιπαρά περιέχει, και επομένως τόσο πιο ανθυγιεινή είναι.
Πηγή : iator.gr