Λιγότερες θερμίδες για αποφυγή νοητικής βλάβης

Το πολύ φαγητό ενδέχεται να μεγαλώνει τον κίνδυνο διαταραχών μνήμης. Αμερικανοί ερευνητές της κλινικής Mayo κατέληξαν στο συμπέρασμα πως … όσοι κατανάλωναν πάνω από 2100 θερμίδες την ημέρα ήταν πολύ πιο πιθανό να εκδηλώσουν ήπια νοητική βλάβη σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν λιγότερο.

Στη μελέτη συμμετείχαν 1200 άτομα 70-89 ετών και πέρασαν κάποια τεστ μνήμης. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 163 συμμετέχοντες είχαν παρουσιάσει προβλήματα μνήμης, ο δε κίνδυνος ήταν υπερδιπλάσιος για εκείνους που κατανάλωναν τις περισσότερες θερμίδες.

Όσο μεγαλύτερος ήταν ο αριθμός των θερμίδων που καταναλώνονταν ημερησίως, τόσο υψηλότερος ο κίνδυνος για την νοητική λειτουργία. Η έρευνα κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: η ολιγοθερμιδική διατροφή σε μεγάλη ηλικία μπορεί να διατηρήσει την οξύνοια ίσως ακόμη και να προλάβει την εκδήλωση της νόσου του Αλτσχάιμερ. Η έρευνα πρόκειται να παρουσιαστεί στο προσεχές ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *