Κόντρα χωρίς τελειωμό

Δεν έχει τέλος η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Υγείας και των νοσοκομειακών γιατρών για την καρδιοχειρουργική … κλινική του Παίδων «Αγία Σοφία» που έχει αναστείλει τη λειτουργία της από τον περασμένο Οκτώβριο.

Μετά τις δηλώσεις της ΟΕΝΓΕ, στις οποίες οι γιατροί έκαναν λόγο για «προμελετημένο σχέδιο» του υπουργείου Υγείας με στόχο να μπει λουκέτο στο μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο που λειτουργεί στην Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος επανήλθε.

Δήλωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η σχετική ΕΔΕ με την οποία αποδεικνύεται ότι πράγματι υπήρξε περιστατικό κατά το οποίο ένα βρέφος ξύπνησε από τη νάρκωση χωρίς να έχει χειρουργηθεί εξαιτίας των διαπληκτισμών των γιατρών πάνω από το χειρουργικό τραπέζι, αναφέρει το iatropedia.gr.

Oι γονείς των παιδιών που χειρουργήθηκαν στη συγκεκριμένη κλινική ή που βρίσκονται στη λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν, στηρίζουν τους γιατρούς και διαψεύδουν το γεγονός κατηγορώντας παράλληλα το υπουργείο Υγείας ότι δεν κλήθηκαν για να καταθέσουν στην ΕΔΕ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί πάντως θεωρούν ότι η μεγάλη λίστα αναμονής οφείλεται στην υποστελέχωση καθώς το προσωπικό έχει μειωθεί κατά 50%.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Α΄ Υγειονομική Περιφέρειας Αττικής Άρη Μουσιώνη οι διαδικασίες πρόσληψης τριών παιδοκαρδιοχειρουργών προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς ώστε το Κέντρο να ανοίξει και πάλι.

Αναφορικά με τις καταγγελίες γονέων ότι τους ζητήθηκαν επιπλέον χρήματα στο Ωνάσειο όπου παραπέμπονται πλέον τα περιστατικά, ο υπουργός Υγείας σημείωσε: «οι γονείς δεν επιβαρύνονται επιπλέον ούτε με ένα ευρώ» προσθέτοντας ότι ουδέποτε υπήρξε περιστατικό δωροδοκίας.

Το Ωνάσειο από την πλευρά του υποστηρίζει ότι η εισαγωγή και η νοσηλεία των παιδιών γίνεται σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχει υπογράψει το Ωνάσειο με τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

«Μέχρι σήμερα έχουν χειρουργηθεί 13 παιδιά και έχουν δεχθεί τις υπηρεσίες του Παιδοκαρδιολογικού Τμήματος άλλα 5. Για τα 18 αυτά περιστατικά – των οποίων και ασφαλώς και γνωρίζουμε τα ονόματα τους- το συγγενικό τους περιβάλλον δεν έχει χρεωθεί ούτε 1 ευρώ. Από τα 18 παιδιά, 10 είναι ασφαλισμένα και 8 άπορα ή ανασφάλιστα» αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *