Κορωνοϊός – Τσιόδρας: Κανένας νέος θάνατος – 16 νέα κρούσματα – 2.506 συνολικά – 47 διασωληνωμένοι

Στα 2.506 συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα – 47 διασωληνωμένοι, ενώ 63 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ – «Βραδύς ο ρυθμός δημιουργίας μεταλλάξεων του ιού, σε σχέση με την γρίπη» τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας – Συνεδριάζει εκ νέου απόψε η επιτροπή των ειδικών για τα μέτρα άρσης των περιορισμών

Στα 2.506 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε άλλα 16 το τελευταίο 24ωρο. Θετικό γεγονός, ότι τις τελευταίες 24 ώρες δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος, συνεπώς οι νεκροί παρέμειναν στους 130.

63 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ, ενώ 42 παραμένουν διασωληνωμένοι.

«Βραδύς ο ρυθμός δημιουργίας μεταλλάξεων του ιού, σε σχέση με την γρίπη» τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, αναφέροντας ότι ένα αποτελεσματικό εμβόλιο θα συνοδεύεται από αποτελεσματική προστασία.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε, παράλληλα, ότι δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα εγκλωβισμένοι, υπογραμμίζοντας ότι η αρμόδια Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά απόψε, για να αποφασίσει τα μέτρα άρσης των περιορισμών που θα προτείνει. Στα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία της χώρας, όπως ξεκαθάρισε, εν όψει του ανοίγματος στις 27 Απριλίου, θα τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα εγκλωβισμένοι» τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, «περιμένοντας ένα εμβόλιο, που μπορεί και να μην αποδειχθεί αποτελεσματικό». Όπως επισήμανε, η άρση των μέτρων περιορισμού θα γίνει σταδιακά και προσεκτικά.

Διαβάστε ακόμη...