Κορονοϊός: Πληροφορίες για δύο ακόμη νεκρούς στην Ελλάδα – στους 17 συνολικά

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ώρες κατέληξαν δύο ασθενείς, ένας 78χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία και ένας 64χρονος που ήταν διασωληνομένος στο Νοσοκομείο του Ρίο. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από τον κορονοϊό αυξήθηκε στους 17.

Ο άτυχος 78χρονος που νοσηλευόταν στο Σωτηρία άφησε την τελευταία του πνοή στις 5:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Κατά πληροφορίες ο άτυχος ηλικιωμένος είχε υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι είχε χάσει τη ζωή του ένας 64χρονος που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Ο 64χρονος είχε καταγωγή από τη Δυτική Αχαΐα και πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Διπλασιάστηκαν σε ένα 24ωρο οι εισαγωγές κρουσμάτων στις ΜΕΘ

Ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό που βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σχεδόν διπλασιάστηκε σε ένα εικοσιτετράωρο. Σημειώνεται πως το Σάββατο, 100 ασθενείς νοσηλεύονταν, εκ των οποίων οι 18 ήταν διασωληνωμένοι. Την ίδια ώρα ανακοινώθηκαν 94 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, πλέον, ανέρχεται σε 624. Τα τελευταία 20 επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι ειδικοί του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ανέφεραν πως οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για την εξάπλωση του ιού, οπότε και θα φανεί αν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί- που ξεκίνησαν με το κλείσιμο των σχολείων και έφτασαν στην απαγόρευση της μετακίνησης- θα έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, δηλαδή τη μείωση της διασποράς στην κοινότητα.

Μεταξύ 40-64 τα περισσότερα κρούσματα

Όπως έδειξε η χθεσινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, από τα μέχρι στιγμής κρούσματα, 342 είναι άνδρες και 272 γυναίκες. Το 49% ανήκει στην ηλιακή ομάδα 40-64 έτη, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα.

Κορονοϊός: Πληροφορίες για δύο ακόμη νεκρούς στην Ελλάδα – στους 17 συνολικά

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να βρίσκονται στην περιοχή της Αττικής.

Οι επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τους λοιμωξιωλόγους, θα είναι καθοριστικές και για τις αντοχές των δημόσιων νοσοκομείων, καθώς αναμένεται να αυξηθούν οι εισαγωγές. Όπως σημειώνει το υπουργείο Υγείας, 2.156 κλίνες έχουν δεσμευτεί αποκλειστικά για να αντιμετωπίσουν τα ήπια και μέτρια περιστατικά του κορονοϊού και 180 κλίνες εντατικής θεραπείας είναι διαθέσιμες αποκλειστικά για τέτοιες περιπτώσεις.

Παράλληλα τέλος με την ετοιμότητα των δομών υγείας, συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ στόχος είναι να παραμείνει όσο το δυνατόν μικρότερος ο αριθμός των κρουσμάτων χωρίς σαφή πηγή προέλευσης.

Διαβάστε ακόμη...