Κινδυνεύει με «λουκέτο» το μεταμοσχευτικό κέντρο στο Λαϊκό

«Είναι υποχρέωση των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου σας να δώσουν άμεση λύση και να προστατέψουν το μεγαλύτερο μεταμοσχευτικό κέντρο της χώρας. Το θέμα αφορά ανθρώπινες ζωές».

Με αυτό τον τρόπο κλείνει την επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές ανάγκες, για το πολύ σοβαρό θέμα του μεταμοσχευτικού κέντρου του «Λαϊκού» Νοσοκομείου, που υπάρχουν δικαιολογημένοι φόβοι ότι θα κλείσει.«Παρατηρείται αδικαιολόγητη καθυστέρηση στο διορισμό ειδικευόμενων ιατρών σε αυτό. Δικαιολογημένοι οι φόβοι και η κραυγή αγωνίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών, εάν αναλογιστούμε ότι παρά την ίδια κραυγή αγωνίας του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων, το μεταμοσχευτικό κέντρο ήπατος, του ιδίου νοσοκομείου, έκλεισε με ανυπολόγιστες συνέπειες για όσους βρίσκονται σε μακροχρόνιες λίστες αναμονής και για τους ήδη μεταμοσχευθέντες που χρειάζονται συνεχή ιατρική παρακολούθηση», σημειώνει μεταξύ άλλων η Συνομοσπονδία.

Παράλληλα ζητά από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο την εξαίρεση του τομέα της Υγείας από την τήρηση της αναλογίας του 1/5 στις προσλήψεις, για να μην κλείσει το Κέντρο: «Η διακοπή λειτουργίας του μεγαλύτερου Μεταμοσχευτικού Κέντρου δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από καμία άποψη, Ούτε λόγω “μνημονίου”, ούτε λόγω δημοσιονομικών ελλειμμάτων, ούτε λόγω της επιβολής του 1 προς 5 που ισχύει στις προσλήψεις του δημοσίου, μέτρο από το οποίο θεωρείται ηθικά, κοινωνικά και ανθρώπινο δίκαιο να εξαιρεθεί ο χώρος της υγείας, ιδιαίτερα σε ότι αφορά χρόνια πάσχοντες, οι οποίοι διατηρούνται στη ζωή μέσω μακροχρόνιας και δια βίου θεραπευτικής αγωγής».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *