Καταπολεμήστε το ροχαλητό με το μαξιλάρι – ρομπότ

Τη δική τους λύση στο ροχαλητό, που είναι επικίνδυνο όχι μόνος για τις σχέσεις, αλλά και για την υγεία, … έδωσαν Ιάπωνες επιστήμονες δημιουργώντας ρομποτικό αρκουδάκι που γυρίζει το κεφάλι εκείνου που ροχαλίζει ώστε όχι μόνο να σταματήσει, αλλά και να ανοίξουν οι αεραγωγοί του.

Ο Τζουκουσούι Καν (Βαθύς Υπνος) λειτουργεί ως μαξιλάρι κι έχει ενσωματωμένο μικρόφωνο, ώστε μόλις ανιχνευτεί δυνατό ροχαλητό, αμέσως ένα πόδι του φτάνει μέχρι το κεφάλι του κοιμισμένου για να το γυρίσει απαλά στο πλάι. Η κίνηση αυτή βοηθάει τους πάσχοντες από άπνοια να μισοξυπνήσουν ώστε να αλλάξουν θέση και να πάρουν αναπνοή. Το νέο ρομπότ, που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Σαλόνι Ρομποτικής στην Ιαπωνία, στοχεύει κυρίως σε άτομα στα οποία μειώνονται τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα εξαιτίας της δυσκολίας στην αναπνοή.

Γι’ αυτό η συσκευή συνοδεύεται από θήκη όπου μπαίνει το χέρι εκείνου που ροχαλίζει. Διαθέτει αισθητήρα ο οποίος ενεργοποιείται όταν τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα πέφτουν.

Στέλνει σήμα στο αρκουδάκι-μαξιλάρι, ώστε να κινήσει το κεφάλι του χρήστη. Το αρκουδάκι δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει στην αγορά. Υπομονή λίγο καιρό.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *