Κίνδυνος-θάνατος τα φάρμακα που πωλούνται στο Internet

ομογενής πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Αυστραλίας, Κώστας Σκλάβος, λέγοντας ότι τα φθηνά φάρμακα που πωλήθηκαν από το Διαδίκτυο, περιείχαν συστατικά τα οποία έχουν απαγορευτεί, επειδή υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή, καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά επεισόδια.

Οι γιατροί προειδοποιούν ότι πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη πρακτική και οι φτωχοί ασθενείς που καταφεύγουν σ’ αυτήν, παίζουν ρωσική ρουλέτα με τη ζωή τους.

Μερικά από τα φάρμακα αυτά ελκύουν άτομα που επιθυμούν να χάσουν βάρος ή έχουν πρόβλημα στύσης, υπάρχουν όμως και άλλα φάρμακα ψυχιατρικής αγωγής την αγορά των οποίων καταφεύγουν εκείνοι οι οποίοι δεν επιθυμούν να αποκαλύψουν ότι υποφέρουν από κάποια ψυχασθένεια.

Ο πρόεδρος του εν λόγω οργανισμού κ. Σκλάβος, αναφέρει ότι «το να αγοράζει κανείς φάρμακα από το διαδίκτυο είναι εντελώς διαφορετικό από το να αγοράζει ένα ζευγάρι παπούτσια. Παρ’ ότι ενδέχεται να εξοικονομήσει μέχρι και 80% από ορισμένα φάρμακα, αυτή η πρακτική είναι πολύ επικίνδυνη».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *