Βαριέστε στο σπίτι όσο δεν αντέχετε τις επισκέψεις στο γυμναστήριο; Μπορείτε να γυμναστείτε και στο πάρκο της γειτονιάς σας.
… Γι’ αυτό φορέστε γρήγορα φόρμα και σπορτέξ και βγείτε για τρέξιμο. Άλλωστε, το τζόκιν μπορεί να γίνει οπουδήποτε και να σας βοηθήσει πάρα πολύ. Κι αυτό γιατί είναι μία μορφή αερόβιας γυμναστικής που δεν διαφέρει και πολύ από το τρέξιμο. Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσής του, γυμνάζονται μύες που δεν αντιλαμβάνεται κανείς ότι γυμνάζονται.
Όπως στη γυμναστική πάντως, έτσι και στο τζόκιν δεν υπάρχει κάποιος χρόνος για να προσδιορίσει κανείς πότε είναι έτοιμος ή πότε μπορεί να αρχίσει. Όλα εξαρτώνται από το πότε θα το πάρει απόφαση το κάθε άτομο ξεχωριστά. Πάντως, το τζόκιν βοηθά στην καλύτερη καρδιοαναπνευστική λειτουργία και πριν κάποιος αρχίσει θα πρέπει να γνωρίζει επιπλέον επιβαρύνσεις που απαιτούνται.
Για παράδειγμα η τεχνική δεν διαφέρει και πολύ από το βάδισμα. Απλώς, υπάρχει μεγαλύτερη κάμψη του γόνατου και περισσότερο λύγισμα στους αγκώνες.
Η αναπνοή γίνεται από μύτη και στόμα και οι φτέρνες έρχονται πρώτες σε επαφή με το έδαφος και στη συνέχεια ακολουθούν τα δάχτυλα. Πρέπει όμως να αποφεύγεται η μεγαλύτερη ταχύτητα για να συνεχίσει το άτομο να κάνει τζόκιν για περισσότερο χρόνο.
Το πλεονέκτημά του είναι ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερο εξοπλισμό παρά μόνο αθλητική ένδυση και παπούτσια για τρέξιμο. Δεν υπάρχει ούτε περιορισμός στην ώρα καθώς ο καθένας μπορεί να τρέξει όποτε θέλει. Πάντως, καλό είναι σε ένα συνολικό πρόγραμμα να περιλαμβάνεται ποικιλία ασκήσεων όπως για παράδειγμα τζόκιν προς τα πίσω, κίνηση ολόκληρων των χεριών ή εκτάσεις για διάταση κ.ά.