Η ψυχολογία μας το καλοκαίρι

Η ψυχική μας ηρεμία σίγουρα δεν διασφαλίζεται με καμία στερητική προσπάθεια της τελευταίας στιγμής γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιο κιλό που πρέπει να χαθεί, λίγη παραπάνω κυτταρίτιδα και κάποια πρωτοεμφανιζόμενη ραγάδα.Φέτος λοιπόν ας προσπαθήσουμε να εκτιμήσουμε τον εαυτό μας με τα ελαττώματα και τις αδυναμίες του και αν πραγματικά θέλουμε ν’ασχοληθούμε με αυτόν ας το κάνουμε, αλλά με αγάπη, με τους εξής τρόπους:

• Ας τον φροντίζουμε όλη την διάρκεια του χρόνου, όσο περισσότερο μπορούμε.
• Μην τον διαλύσουμε με εξαντλητικές δίαιτες αλλά ας τον φροντίσουμε με ένα πρόγραμμα υγιεινής & ισορροπημένης διατροφής με διάρκεια.
• Ας μειώσουμε το κάπνισμα και την χρήση αλκοολούχων ποτών αντικαθιστώντας τα με φυσικούς χυμούς, ανθρακούχο νερό & light αναψυκτικά, όσες φορές μπορούμε να τα αποφύγουμε.
• Μειώστε την κατανάλωση λιπαρών τροφών & έτοιμου φαγητού, φροντίστε μόνοι σας το τι θα φάτε, θυμηθείτε ότι η τροφή είναι το καύσιμο του οργανισμού μας.
• Ξαναγνωριστείτε με το σώμα σας. Κάντε μασάζ, βάλτε κρέμες και παρατηρήστε τις ανάγκες και τα ελαττώματά σας.
• Σηκωθείτε από την ξαπλώστρα: περπάτημα, κολύμπι και ρακέτες θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε.

Σκοπός μας λοιπόν δεν είναι να αποκτήσουμε το σώμα που πάντα ονειρευόμαστε αλλά να εξασφαλίσουμε την ψυχική και σωματική μας υγεία ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου.Και μην ξεχνάτε, είμαστε το αποτέλεσμα της τροφής και των σκέψεών μας.

Πηγή: nutrimed.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *