Η μόνιμη σχέση κάνει το σεξ βαρετό…κυρίως για τις γυναίκες

Η μόνιμη σχέση είναι ολέθρια για το σεξ, αν είσαι γυναίκα. Για τους άνδρες πάντως το ενδιαφέρον δεν χάνεται, … ακόμα και αν διατηρούν μακροχρόνιους δεσμούς.

Το εύρημα ίσως βοηθήσει τα ζευγάρια, λένε οι ερευνητές. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η ερωτική επιθυμία της γυναίκας ελαττώνεται με το πέρασμα του χρόνου, θα έχουν πιο ρεαλιστικές προσδοκίες από την ερωτική τους ζωή και θα μπορούν να αντιμετωπίζουν τις αλλαγές στην ερωτική επιθυμία της όπως αυτές θα εμφανίζονται.

Οι δρες Σάρα Μάρεϊ και Ρόμπιν Μιλχάουζεν, από το Πανεπιστήμιο του Γκελφ, στο Οντάριο του Καναδά, ζήτησαν από 170 άντρες και γυναίκες, ηλικίας 25 έως 30 ετών, να απαντήσουν σε ερωτήματα για το επίπεδο της ικανοποίησης που ένιωθαν για τη σχέση τους, την ερωτική τους ζωή και την ερωτική τους επιθυμία.

Οι εθελοντές βρίσκονταν σε μόνιμη σχέση, με τη διάρκειά της να κυμαίνεται από ένα μήνα έως εννέα χρόνια.

Η ερωτική επιθυμία τους βαθμολογήθηκε με βάση την κλίμακα ερωτικής λειτουργίας FSFI, στην οποία η κατώτατη ερωτική επιθυμία βαθμολογείται με 1,2 και η ανώτατη με 6,0.

Σε γενικές γραμμές, οι εθελοντές ήταν ικανοποιημένοι από την σχέση και την ερωτική τους ζωή, αλλά η ερωτική επιθυμία των γυναικών έφθινε αναλόγως με την διάρκεια της σχέσης τους.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «JournalofSex & MaritalTherapy», ανά κάθε πρόσθετο μήνα που οι γυναίκες είχαν σχέση με τον ίδιο σύντροφο, η ερωτική επιθυμία τους μειωνόταν κατά 0,02 βαθμούς στην κλίμακα FSFI.

Στην πραγματικότητα, η διάρκεια της σχέσης απεδείχθη καλύτερος προάγγελος της ερωτικής επιθυμίας τους απ’ ό,τι η σχέση και η ικανοποίησή τους από την σεξουαλική τους ζωή.

Μολονότι εξάλλου η μείωση κατά 0,02 βαθμούς στην ερωτική επιθυμία δεν είναι μεγάλη, καθώς περνούν οι μήνες αθροίζεται – και το σημαντικότερο: η ερωτική επιθυμία των ανδρών ήταν σταθερή ανεξάρτητα από τη διάρκεια της σχέσης τους, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις ήταν υψηλότερη από αυτήν των γυναικών.\

Πηγή: ygeianews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *