Η καφεΐνη δυσκολεύει τη σύλληψη

καφεΐνης μπορεί ενδεχομένως να δυσκολεύει μια γυναίκα να συλλάβει.

Αναλύοντας τις σάλπιγγες ποντικών, ερευνητές ανακάλυψαν ότι η καφεΐνη παρεμβάλλεται με τις μυϊκές συσπάσεις που βοηθούν τα ωάρια να ταξιδεύουν από τις ωοθήκες στις σάλπιγγες και στη μήτρα- διαδικασία σημαντική για επιτυχή εγκυμοσύνη.

Ο Sean Ward, του Πανεπιστημίου της Νεβάδα, δήλωσε ότι τα πειράματα πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια, αλλά τα νέα αποτελέσματα τείνουν να εξηγήσουν την αιτία που η κατανάλωση ροφημάτων με καφεΐνη μπορεί να περιορίσει τις πιθανότητες μιας γυναίκας να συλλάβει.

Ερευνητές σημειώνουν ότι τα ευρήματα που δημοσιεύονται στο περιοδικό «British Journal of Pharmacology», θα μπορούσαν να συμβάλουν στην κατανόηση και την αγωγή κατά της υπογονιμότητας, όπως και ορισμένων επιπλοκών της εγκυμοσύνης.

Ο Ward δήλωσε ότι προηγουμένως οι επιστήμονες πίστευαν ότι τα ωάρια που κινούνται μέσω των σαλπίγγων υποβοηθούνταν από κροσσούς, αλλά η νέα έρευνα υποδεικνύει ότι συγκεκριμένα κύτταρα-βηματοδότες συντονίζουν τις συσπάσεις που σπρώχνουν τα ωάρια.

Πρόσθεσε ότι εκτός από το να βοηθήσει δυνητικά γυναίκες που θεωρούν δύσκολο να συλλάβουν, η καλύτερη κατανόηση του τρόπου που λειτουργούν οι σάλπιγγες θα βοηθήσει τους γιατρούς στην καλύτερη αντιμετώπιση της πυελικής φλεγμονής και των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νόσων.

Μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει την κατανόηση σχετικά με την έκτοπη κύηση.

Πηγή: iatrone

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *