Η εθνική κατάθλιψη οδηγεί σε τζόγο, αλκοόλ και ψυχοφάρμακα

αλκοόλ. Οι περισσότεροι πολίτες που στρέφονται στο τζόγο πιστεύουν ότι θα μπορέσουν θα βελτιώσουν τα οικονομικά τους.

Από την άλλη όσοι στρέφονται στο αλκοόλ και τα ψυχοφάρμακα δεν συνειδητοποιούν ότι τελικά τους δημιουργείται εξάρτηση.

Αυτά επισήμανε η γιατρός και υπεύθυνη εθελοντισμού και επικοινωνίας του κέντρου υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων «Όασις», Πόπη Καλαϊτζή, με αφορμή την πρώτη δράση της καμπάνιας «Το κάνω… Γίνε μέρος της Λύσης και Εθελοντής της Όασης» που ξεκίνησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος της καμπάνιας είναι η προσέλκυση νέων εθελοντών για την επίτευξη του έργου του κέντρου «Όασις» καθώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών κατά των εξαρτήσεων από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και τον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια αλλά και στο διαδίκτυο.

Προκειμένου να τεκμηριωθούν αυτές οι διαπιστώσεις πρώην εξαρτημένοι και εθελοντές του κέντρου «Όασις» μαζί με την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος-Παράρτημα Θεσσαλονίκης» πραγματοποιούν από σήμερα έρευνα για την καθημερινή και εβδομαδιαία χρήση αλκοόλ, ναρκωτικών και άλλων ουσιών (π.χ. ψυχοφαρμάκων) καθώς και για τη στάση του πληθυσμού απέναντι στα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο.

Η έρευνα θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Ιουνίου και η επεξεργασία των ερωτηματολογίων θα γίνει σε συνεργασία με εθελοντές ψυχολόγους, γιατρούς και άλλους επιστήμονες, προκειμένου να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *