Η «συνταγή» για το σωστό βάρος

Παράγοντες που ευνοούν την παχυσαρκία είναι τόσο ο πολύς ή λίγος ύπνος όσο και το αυξημένο άγχος, καθώς δυσκολεύουν την απώλεια βάρους. Νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα αναδεικνύει την αξία του ισορροπημένου ύπνου, από τουλάχιστον έξι έως το πολύ οκτώ ώρες, καθώς και του ελέγχου του στρες, όσον αφορά τις δίαιτες που πρέπει να ακολουθούν το τρίπτυχο «λιγότερο φαγητό, περισσότερη κίνηση και καλός ύπνος».Οι ερευνητές του Κέντρου Ερευνών για την Υγεία Κάιζερ Περμανέντε των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Τσαρλς Έλντερ έκαναν πειράματα με περίπου 500 παχύσαρκους εθελοντές, με μέση ηλικία 55 ετών, οι οποίοι επί έξι μήνες έπρεπε να τρώνε 500 λιγότερες θερμίδες τη μέρα, να ασκούνται σωματικά και να κάνουν ομαδική ψυχοθεραπεία.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τη μεγαλύτερη επιτυχία στην απώλεια κιλών είχαν όσοι εθελοντές είχαν μικρότερο επίπεδο άγχους και παράλληλα κοιμούνταν φυσιολογικές ώρες (ούτε πολύ, ούτε λίγο). Σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί κάποιος μέχρι και να διπλασιάσει τις πιθανότητές του να χάσει κιλά, αν κοιμάται από έξι έως οκτώ ώρες κάθε βράδυ. Αν κοιμάται περισσότερο γίνεται αδρανής ενώ αν κοιμάται λιγότερο αυξάνει το επίπεδο του στρες του.

Οι ερευνητές επίσης διαπίστωσαν ότι αν κάποιος, που θέλει να χάσει κιλά, κρατά ένα καθημερινό «ημερολόγιο διατροφής» ωφελείται ιδιαίτερα, σε σημείο να διπλασιάζει τις πιθανότητες του να πετύχει το στόχο του.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *