Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Cambridge αναφέρουν ότι το ασπράδι του αυγού ιδιαίτερα είναι πλούσια πηγή σε τονωτικές πρωτεΐνες και συμβάλλει στην εγρήγορση κατά τη διάρκεια της ημέρας με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τους υδατάνθρακες, που συνήθως προσλαμβάνουμε καταναλώνοντας αρτοσκευάσματα, γλυκά και μπισκότα.
Με απλά λόγια, αν έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε ψωμί με μαρμελάδα ή σε ψωμί με ασπράδια αυγών για το πρωινό σας, προτιμήστε το τελευταίο. Μπορεί από άποψη θερμίδων οι παραπάνω επιλογές να μη διαφέρουν, ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα των ειδικών που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Neuron», η πρόσληψη πρωτεϊνών από το αυγό ενεργοποιεί τα κύτταρα του εγκεφάλου και δίνει μια μικρή ώθηση στον μεταβολισμό.
Πηγή:vita