Η μέθοδος χρησιμοποιεί ελαχιστοποιημένη πρόσβαση- δηλαδή μικρή χειρουργική τομή- και εκμεταλλευόμενη την ακρίβεια του ρομποτικού συστήματος δίνει τη δυνατότητα να αφαιρεθεί ριζικά το πάσχον όργανο ελαχιστοποιώντας τις βλάβες των παρακείμενων δομών.
Το ρομποτικό σύστημα προσφέρει τη δυνατότητα ανακατασκευής του κατώτερου ουροποιητικού με χειρουργική ακρίβεια η οποία ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητες του χεριού και έχει ως αποτέλεσμα εντυπωσιακά υψηλότερα ποσοστά λειτουργικής αποκατάστασης του ασθενούς στους τομείς που αφορούν την εγκράτεια και τη στυτική λειτουργία.
Επέμβαση λαπαροσκοπικής ρομποτικά υποβοηθούμενης ριζικής προστατεκτομής, με απευθείας μετάδοση εικόνας από τα χειρουργεία του Ιατρικού Διαβαλκανικού, θα παρουσιαστεί στις 4 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του 8ου Μακεδονικού Ουρολογικού Συμποσίου οι εργασίες του οποίου αρχίζουν αύριο στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα και σε πραγματικό χρόνο θα αναλύονται οι εντυπωσιακές δυνατότητες της ρομποτικής.
Τη ρομποτική επέμβαση θα διενεργήσουν ο προσκεκλημένος του συμποσίου, χειρουργός ουρολόγος και από το 1997, πρωτοπόρος παγκοσμίως στην ουρολογική λαπαροσκοπική χειρουργική, Jean-Marie Herve και ο χειρουργός ουρολόγος εξειδικευμένος στη λαπαροσκοπική χειρουργική και πιστοποιημένος χειρουργός ρομποτικής, Ανδρέας Ανδρέου.
(φωτογραφία αρχείου)