Αν το «παραμαγειρέψετε», αντί απλά να το μαγειρέψετε στον ατμό για 2-4 λεπτά, δε σημαίνει απαραίτητα ότι καταστρέφεται τις προστατευτικές του ιδιότητες κατά του καρκίνου.
Αντίθετα, μπορείτε να τις «ενισχύσετε» αν προσθέσετε καρυκεύματα όπως το χρένο, ή γιαπωνέζικα μπαχαρικά που περιέχουν το ένζυμο myrosinase ή ακόμη και μουστάρδα.
Η καθηγήτρια-διατροφολόγος Elizabeth Jeffery, του πανεπιστημίου του Illinois, υποστηρίζει ότι όταν καρυκεύεται το συγκεκριμένο λαχανικό αυξάνεται η απορρόφησή του από το άνω μέρος του πεπτικού συστήματος, ενισχύοντας τις «θετικές επιπτώσεις» του.
Με ποια άλλα τρόφιμα μπορείτε να το επιτύχετε αυτό: Με ραδίκια, λάχανο, ρόκα, κάρδαμο και λαχανάκια Βρυξελλών.
Σύμφωνα με τους ειδικούς 3-5 μερίδες μπρόκολο την εβδομάδα παρέχουν ισχυρή αντικαρκινική προστασία στον οργανισμό.